ماهی ها از نظر طیف غذای مصرفی به سه دسته ی عمومی گیاهخوار، گوشتخوار و همه چیزخوار تقسیم میشوند. همانطور که گفتیم یکی از مهم ترین مسائل در پرورش، غذای آبزیان است و در این نوشتار به بررسی تغذیه صحیح آنها و چرایی اهمیت استفاده از غذای ماهی باکیفیت در رشد ماهی پرورشی می پردازیم.
انواع غذای ماهی طبیعی
به طور کلی ماهیان به سه دسته ی عمده ی گوشت خوار، گیاه خوار، همه چیز خوار و ذره خوار تقسیم میشوند.
گونه های گوشتخوار و همه چیز خوار هرکدام از طیف مشخصی از جانوران آبزی دیگر تغذیه میکنند، این در حالیست که ماهیان گیاهخوار از گیاهان دریایی و فیتوپلانکتون های موجود در آب تغذیه میکنند. این تقسیم بندی ها به ما در تامین مناسب جیره ی غذای آبزیان و شناخت ماهی های همزیست که توانایی زندگی در یک محیط مشترک آبی مشترک با یکدیگر را دارند و اصطلاحاً رقیب غذایی نیستند کمک میکنند.
گربه ماهی ها:
گربه ماهی گونه ای مهاجم و گوشت خوار محسوب میشود. عمده ی جیره ی غذایی این جانور را ماهی های دیگر، حشرات و قورباغه ها تشکیل میدهند. آنها از تمام ستون آب تغذیه میکنند.
کپور معمولی:
کپور معمولی معمولا از قسمت تحتانی بستر آب تغذیه میکند. جیره ی غذایی طبیعی آنها میتواند شامل کرم ها، قسمت های ترد علف ها و گیاهان دریایی و بذر آنها، ماهی های کوچکتر، لارو حشرات، خود آنها و تخم آنها، سخت پوستان، لیسه ها یا حلزون های آبزی و پلانکتون ها باشد.
کپورسرگنده یا بیگ هد:
این نوع کپور عمدتا از پاروپایان (copepodas) ، آنتن پایان (cladoceres) ، شاخه پایان (branchopods) و روتریفرها تغذیه میکنند.
کپور علف خواریا آمور:
این ماهی ها از گیاهان دریایی ای تغذیه میکنند که ممکن کاملا در آب غوطه ور باشند و یا تنها قسمت ریشه ی آنها در آب بوده و ساقه و برگ آنها خارج از آب باشد. به گیاهانی که کل بدنه ی آنها در آب غوطه ور است Submerged و گیاهانی که تنها ریشه و قسمتی از بدنه ی آنها در آب است Emerged گفته میشود.
کپور نقره ای یا فیتو فاگ:
این نوع از ماهیان فیتو پلانکتون خوار هستند واز پلانکتون های پر سلولی و تک سلولی تغذیه میکنند.
قیمت و خرید غذای انواع ماهی
این دسته بندی ها کاملا قطعی نیستند و اما عمده ی جیره ی غذایی هر کدام از گونه های یادشده را تشکیل میدهند.