که در آن VMو PM به ترتیب به مجموعهی ماشینهای مجازی و مجموعهی ماشینهای فیزیکی میباشند و S تابعی است که بر روی دامنهی ماشینهای مجازی و برد ماشینهای فیزیکی تعریف میشود و هر ماشین مجازی را به یک ماشین فیزیکی منتسب میکند.
در این فصل ضمن بررسی ملاحظات زمانبندی در محیطهای پردازش ابری به چالشهای زمانبندی پرداخته خواهد شد و در ادامه با فرموله کردن مساله زمانبندی و بیان آن به صورت صوری، الگوریتم جهت زمانبندی ماشینهای مجازی با رویکرد تداخل بارکاری ارایه خواهیم داد.
ملاحظات زمانبندی در یک محیط پردازش ابری
در زمانبندی در محیط پردازش ابری شاخصهایی باید مورد توجه قرار گیرند که تعدادی از آنها به شرح زیر است.
کارایی
برای بهبود بهرهوری منابع سختافزاری استفاده از مجازیسازی و تجمیع به عنوان ابزاری جهت اجرای همزمان چندین برنامه بر روی کارگزارها استفاده میشود. سیاستهای مختلف زمانبندی تاثیر بارزی بر کارایی کل سیستم دارد.
هزینه
استفاده از تکنولوژی مجازیسازی کاهش هزینههای سختافزاری را به دنبال دارد. همچنین زمانبندی مناسب ماشینهای مجازی با در نظر گرفتن سربار مجازیسازی و یا تداخل بار کاری ماشینهای مجازی بر روی یک ماشین فیزیکی نیز در این دسته قرار میگیرد.
همجواری[۸۰]
به دلیل ملاحظاتی مانند دسترسپذیری و امنیت، ماشینهای مجازی باید به کاربر نزدیک باشند. این ملاحظه به عنوان یک محدودیت در جهت زمانبندی بهینهی ماشینهای مجازی تاثیر دارد.
قابلیت اعتماد و دسترسپذیری مستمر
قابلیت اعتماد و دسترسپذیری یکی از اهداف زمانبندی است. برای فراهم نمودن موارد مورد اشاره، ممکن است ماشینهای مجازی از بستری به بستر دیگر مهاجرت داده شوند و یا کپیهای مختلفی از آنها تهیه شود. اهمیت دادههای ماشین مجازی، میزان استفاده از ماشین مواردی است که در این دسته قرار میگیرد.
چالشهای زمانبندی
نبود یک مدل عمومی که سناریوهای متعدد زمانبندی منابع را پوشش دهد، مخصوصا زمانی که نیازمندی کاربر مبهم است و قابل نگاشت به مدل نیست یکی از چالشهای مهم زمانبندی است. از دیگر سو با بزرگ شدن مساله، مقادیر پارامترهای تاثیر گذار بر مدل افزایش مییابد و ارزیابی آن را بسیار دشوار میکند. مسالهی زمانبندی ماشینهای مجازی در نهایت به گونهای از مساله [۸۱]MKP مدل میشود که یکی از مسایل سخت محسوب میشود. بنابراین همیشه بین کیفیت زمانبندی و زمان اجرای الگوریتم زمانبندی رابطهی عکس برقرار است. حل کامل مساله MKP مثلا برای یک ابر مانند آمازون با حدود ۴۰۰۰۰ کارگزار و ۸۰۰۰۰ ماشین مجازی در روز بسیار طولانی خواهد شد[۲۷, ۲۸].
الگوریتم ارایه شده برای زمانبندی ماشینهای مجازی
قبل از ارایه الگوریتم، عملگر به نام © جهت نمایش تداخل بین چند ماشین مجازی تعریف میشود، به عنوان نمونه:
|
Interference =I (vmi © vmj ) |
(۴-۲) |
رابطهی (۴-۲) میزان تداخل دو ماشین مجازی vmi و vmj وقتی این دو ماشین بر روی یک ماشین فیزیکی مستقر میباشند را نشان میدهد
نگاشت مسالهی زمانبندی به مسالهی کوله پشتی
از آنجا که هدف الگوریتم زمانبندی، جانمایی ماشینهای مجازی بر روی ماشینهای فیزیکی به صورتی است که میزان تداخل کمینه شود میتوان این مساله را به مسالهی کوله پشتی چندگانهی دو دویی[۸۲] نگاشت نمود. کولهپشتی چندگانهی دودویی، یک مسالهی معروف در حوزه بهینهسازی است زیرا مسایل زیادی با این مساله مدل میشوند و یا قابل تبدیل به این مساله میباشند. در کولهپشتی چندگانهی دودویی هدف قرار دادن اشیا در چند کوله است به گونهای که ارزش نهایی بیشینه باشد و اشیا نیز از ظرفیت کوله تجاوز ننمایند. در حالتی که یک کوله داشته باشیم این مساله همان کوله پشتی دو دویی است که در کتابهای درسی نیز به آن پرداخته شده است [۲۹]. کولهپشتی دودویی با استفاده از برنامه نویسی پویا در زمانی شبه چندجملهای قابل حل است ولی کوله پشتی چندگانهی دودویی یک مسالهی سخت کامل محسوب میشوند و تاکنون راه حلی چندجملهای برای آن ارایه نشده است.
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |