اثرات چای سبز بر چاقی | تغذیه سالم

چای سبز

اثرات چای سبز بر چاقی

گیاهی و طب سنتی

اثرات چای سبز بر چاقی

خواص چای سبز

چای علاوه بر اینکه می تونه در آب و هوای گرم رشد کنه هم اینکه می تونه در ارتفاعاتی به بلندی ۲۱۰۰ متر از سطح دریا هم رشد کنه. چای علاوه بر اینکه می تونه در آب و هوای گرم رشد کنه هم اینکه می تونه در ارتفاعاتی به بلندی ۲۱۰۰ متر از سطح دریا هم رشد کنه. بهترین چایها رو میشه در ارتفاعات یافت جایی که برگهای اونا به آرومی رشد می کنن و طعم بهتری دارن. با در نظر گرفتن ارتفاعی که چای در اونا می رید، برگهای تازه چای بین دو سال و نیم تا پنج سال زمان میبره تا واسه چیدن آماده شن. چای برگهای زیادی داره و گله های اون بسیار مثل گله های کاملیاست اما تنها برگهای جوون و کوچیک اون واسه مصرف چیده می شن. جوونه زدن چای در مناظق کم ارتفاع هر هفته صورت میگیره ولی در ارتفاعات بالا، هفته ها زمان میبره.

فواید چای

حدود ۳۰٪ از وزن برگ چای سبز از فلانویید تشکیل شده که واسه سلامتی بسیار به درد بخوره.محققان دیدن که فواید چای سبز واسه سلامتی بستگی به اندازه مصرف اون داره که بیشترین مصرف اون در کشورای آسیایی حدود ۳ فنجون در روزه. ( که حدود ۲۴۰ ـ ۳۲۰ میلی گرم از پولی فنول بدن رو جفت و جور می کنه.)

یکی دیگه از فواید مصرف چای سبز، کاهش مرگ و میر به دلیل هر نوع مریضی مخصوصاً مریضی قلبی ـ عروقیه. در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۶ انجام شد محققان به این نتیجه رسیدن که چای از هر نوع نوشیدنی دیگه حتی آب خالص ، واسه سلامتی مفیدتره چون چای نه فقط بخوبی آب خالص ، بدن رو هیدراته(آب رسانی)  می کنه بلکه منبعی غنی از پلی هنولزه که از بیماریهای قلبی جلوگیری می کنه.

در سال ۱۹۹۴ در ژاپن تحقیقی روی ۴۰.۵۳۰ فرد در سنین بین ۴۰ تا ۷۹ سال انجام شد که به مدت ۱۱ سال به طول رسید. در این گروه انتخاب شده ۸۰٪ از افراد روزانه حدود ۳ فنجون از چای سبز مصرف می کردن. در این تحقیق مشاهده گردید که در آدمایی که ۵ فنجون در روز چای سبز می نوشیدن، در مقایسه با آدمایی که ۱ فنجون چای می نوشیدن احتمال مرگ به دلیل هر مریضی خصوصاً بوسیله بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار کمتر بود حتی این آمار نشون داد که تاثیر چای سبز روی زنان بیشتر از مردونه.

فواید چای سبز

در زنان در مردان
۲۳٪ کاهش مرگ به دلیل هر مریضی ۱۲٪ کاهش مرگ به دلیل هر مریضی
۳۱٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی ـ عروقی ۲۲٪ کاهش مرگ بدلیل بیماریهای قلبی
۶۲٪ کاهش مرگ بدلیل سکته ۴۲٪ کاهش مرگ بدلیل سکته

هم اینکه در مطالعه ای که روی زنائی که از چای سبز مصرف می کردن و کسائیکه مصرف نمی کردن انجام شد مشاهده شد که خطر دچار شدن به سرطان سینه در زنائی که چای سبز مصرف می کردن ۲۲٪ کمتر از افراد دیگه س.

جلوگیری از مریضی گرفتگی رگها

در ژاپن طی مطالعاتی جداگونه روی چای سبز به این نتیجه رسیدن که آدمایی که ۵ فنجون و یا بیشتر از ۵ فنجون در روز چای سبز می خورن ۱۶٪ احتمال خطر دچار شدن به گرفتگی رگها در اونا کمتره. اندازه وجود رادیکالهای آزاد در رگها، کلید دچار شدن به بیماریهای قلبی ـ عروقیه. آخرین تحقیقات نشون دادن که کتچینهای موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیمها در تولید رادیکالهای آزاد موجود در رگها می شه.

دیده شده که چای سبز بوسیله کاهش کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید، لیپید پروکسایدLipid Proxides ( رادیکالهای آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربیها می شه) و فیبرینوژن( پروتئینی که در خون هست و باعث لخته شدن خون می شه) خطر دچار شدن به گرفتگی رگها رو کم می کنه و باعث می شه اندازه کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشه.

تاثیر چای سبز روی افراد مبتلاء به تری گلیسیرید

تحقیقات نشون دادن که مصرف چای سبز واسه سلامت قلب آدمایی که دارای تری گلیسیرید بالا هستن بسیار به درد بخوره. آزمایشات نشون دادن کتچینهای موجود در چای سبز که با اندازه مصرف نسبت مستقیم داره(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس می شه(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح می شه و چربیها رو هضم میکنه.) در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل اونا به تری گلیسیرید و هم اینکه افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از خوردن غذا اندازه گیری می شه بسیار آهسته صورت می گیرن.

با در نظر گرفتن اینکه افرایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصه های مریضی گرفتگی رگهاه، نوشیدن ۲ فنجون چای سبز همراه با غذا، بسیار به درد بخوره.

رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن اون

کتچینهای موجود در چای سبز بوسیله جلوگیری کردن از تشکیل مواد التهابی باعث رقیق شدن خون  و مانع از ایجاد لختگی در خون می شه که این مواد التهابی از اسیدهای امگا ۶ بوجود اومده ان و در گوشت و سبزیجات روغنی غیر قابل اشباع مثل ذرت و روغن سویا یافت می شن.

به کمترین حد ممکن رسوندن اندازه صدمات وارد شده به مغز و قلب

طبق بررسیای انجام شده، چای سبز نه فقط تعداد سلولهای مرده قلب و مغز رو بعد از حمله قلبی و یا سکته مغزی کم می کنه بلکه بوسیله (EGCG) که بنظر می رسه عامل اصلی در ایجاد سلامتیه در تسریع بهبودی بعد از سکته و حمله قلبی کمک می کنه.

خواص چای سبز

در بررسیهایی که به وسیله محققین انجام شده دیده شده که چای سبز علاوه بر داشتن خواصی که قسمت قبل گفته شد فواید دیگری هم داره.

کاهش فشار خون و جلوگیری از دچار شدن به اون

تحقیقی که در سال ۲۰۰۴ در مجله پزشکی Archives of international Medicine چاپ شده نشون دهنده اون هستش که چای سبز از پیشرفت سرطان و گرفتگی رگها جلوگیری می کنه.

دلیل به وجود اومدن هر دو مریضی رشد غیر طبیعی سلولهای بدنه .در گرفتگی رگها، سلولها کلفت تر شده، حالت ارتجاعی خود رو از دست میدن و مانع از جریان پیدا کردن راحت خون در رگها می گردن.

در سرطان، تقسیم سلولی که به صورت طبیعی انجام می شه، یهو دچار مشکل شده و تقسیم سلولها از کنترل خارج می شه. در این مورد چای سبز می تونه از افزایش بیشتر از اندازه سلولها جلوگیری کنه.

کتچینهایی که در برگ جای سبز هست، اولین ایستگاه واسطه ای رو که از راه اون دستور رشد غیر طبیعی به سلولها فر ستاده می شه، نابود می کنه و از روند بیماریهایی که به واسطه رشد غیر طبیعی سلولها ایجاد می شه، جلوگیری و یا جلوگیری می کنه.

حفاظت در مقابل شکلای جور واجور سرطان

چای سبز ار دچار شدن به بیماریهای زیر جلوگیری می کنه:

سرطان پروستات

سرطان سینه

سرطان تخمدان

تومور مغزی در کودکان

سرطان کیسه صفرا ومجاری صفراوی

سرطان روده بزرگ

سرطان ریه

سرطان مثانه

چیجوری چای سبز از دچار شدن به سرطان جلوگیری می کنه؟

وجود کتچین در چای سبز حدوداً پنج برابر بیشتر از چای مشکی هستش ، این ماده آنزیم دی هیدروفولات (DHFR) رو که سلولهای سرطانی واسه رشد به اونا نیاز دارن، کم می کنه و دارویی بسیار به درد بخور واسه جلوگیری از سرطان هستش.

چای سبز و دیابت نوع ۲

مطالعاتی که روی چای سبز انجام شده، نشون داده که مصرف چای سبز هم اینکه از دچار شدن به دیابت نوع ۲ جلوگیری می کنه.

مصرف چای سبز اندازه حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ رو هم بیشتر می کنه. تحقیقات جدید نشون دادن که چای سبز در افراد گرفتار به دیابت حساسیت انسولین و تحمل گلوکز رو بهتر کنه.

در یکی از آزمایشاتی که روی موشهای دیابتی انجام شد یافته های جالبی به دست اومده؛ بعد از مصرف چای سبز به مدت ۱۲ هفته؛ اندازه گلوکز، انسولین، تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد در خون موشها کم شد و توانایی اونا در جذب انسولین زیاد شد.

در تحقیقات دیگری که به مدت ۱۲ هفته انجام شد موشهای دیابتی به سه گروه تقسیم شدن، گروه اول از غذای مخصوص موشها و آب تغذیه می کردن(گروه کنترل شده)، گروه دوم از مواد شامل فروکتوز بالا (یه جور قند موجود در مواد) و آب تغذیه می کردن(گروه فروکتوز) و رژیم گروه سوم موادی شامل فروکتوز و چای سبز بود(گروه چای سبز)

در آخر تحقیقات، درگروه دوم، قند خون، انسولین و فشار خون بالا مشاهده گردید، در حالیکه در گروهی که همراه با فروکتوز چای سبز مصرف کرده بودن، هر سه مورد بالا در حد کنترل شده ای باقی مونده بود.

موارد دیگری که مصرف چای سبز واسه اونا خوبه عبارتند از:

بیماریهای کلیوی

افزایش استواری استخون

تسریع در کاهش چربی

افزایش تحمل در ورزش وفعالیتهای بدنی

بیماریهای استخوانی و بیماریهای مربوط دهن و دندون

مریضی فراموشی و پارکینسون

آنفولانزا

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *